torsdag, februar 21, 2013

Update! 


Etter diverse kommentarer på at bloggen ikke er oppdatert har jeg tatt kritikken til meg og sto opp tidlig å dag for å fikse på dette. Dagene (eller er det ukene?) siden sist har vært FULLE - mest av alt med skole. Jeg er inne i midterm perioden, som egentlig har vart ganske lenge, men som plutselig tok seg opp med 2 midterms og 2 papers på halvannen uke. Nå har jeg 1 down, 1/2 paper skrevet ferdig, og trenger en pust i bakken.

Mens VG skryter av strålende vinterferievær, er det ikke så mye å skryte av her... Det har regnet og vært kaldt, men helgen som var var god! Da lå jeg på bassengkantene og sola meg i en time eller to - dels fordi jeg ikke turte utsette min bleke vinterhud for mer, og dels fordi jeg måtte tilbake til lesningen.

Av amerikaniserte ting kan jeg jo meldt av Valentines dagen kom og gikk uten så mye oppstyr for min del. Erika var min valentines i år, noe som resulterte i sjokolade og massasje - jeg klager ikke! Siden det var på en torsdag brukte jeg mesteparten av dagen på skolen, og kan bekrefte at det er oppstyr.

 For å føle oss litt som amerikanere, kjøpte vi "valentines cupcake" (det må jo være toppen av amerikanisert) som vi fortæret etter lunsjen. Til tross for at den ser litt ræva ut var den faktisk veldig god! Det var derimot ingen som kunne fortelle meg hvilket slag det var da jeg kjøpte den - det er jo litt mistenkelig. Kan godt hende det er hestekjøtt i den, hva vet jeg?

Sånn ellers tok resten av amerikanerne på campus det litt mer ut, og de hadde satt opp strands på Library Walk som solgte roser og andre blomster. Denne merkedagen er faktisk sykt spesiell, og jeg har begynt å gå lei av rosa butikker... Samtidig synes jeg den er litt fin også - du lærer å sette pris på folk og vise folk at du setter pris på dem. Så jeg er for den altså, men det betyr ikke at jeg vil gå rundt med en haug ballonger på campus (hverken her eller blindern!) neste år... 
 For å si det i Henrik sine ord "det der er jo sånne ballonger som barnehagebarn får på 17.mai!".


Men nå er jo Valentines over, og hjertesjokoladene er på halv pris i alle butikker. Jeg gikk til innkjøp av rosa M&Ms som jeg og Erika trøstespiste da vi satt på Starbucks for å lese - og vente på min stakars lille bil som igjen var på verksted. Denne gangen var det bare luksusen som skulle oppdateres - aircondition er en must ting å ha for en nordmann i San Diego... Når jeg er varm blir jeg irritert, og når gradestokken blikker 25 grader og du kjører uten AC - ja, da er jeg varm. Så siden jeg er BFF med de jeg kjøpte bilen av (en cardealership), tok jeg dem med der, så dro vi til Jorge som er mekanikeren deres, og han fiksa det for en billig penge. Det vil si: jeg fikk det for en billig penge, men det var det dyreste som gikk an å være feil med den... Helgen før var jeg i LA hos Jaimie så faren hennes kunne se på bilen og se om han kunne fikse det først billig, men hele "compressoren" måtte byttes, så da var det bare å krype til korset og åpne lommeboken. På de 6 dagene det har gått siden jeg punget ut og betalte har jeg tenkt "det var verdt det" ca 10 ganger, så jeg bare slår fast at det var verdt det. Og den som kjøper bilen av meg i Juli vil iallefall mene det var verdt det!!

 Jaimie har fun bil som man kan ta ned taket på - det nøt vi i LA og cruisa rundt. Det regnet stort sett hele tiden da, så det ble ikke sånn kjempe mye cruising, men dog. Morrosamt var det - og mer morro blir det når vintern er over og man kan nyte det enda mer!!
 LA
Jeg ble litt slått av hvor velsigna jeg er for at jeg får lov til å være her da vi kjørte rundt i LA. Tenk at jeg er født i Norge, at staten betaler for at du skal gå på skole, at jeg har familie og venner som er så fantastiske og støttende og snille og at jeg er velsigna og får lov til å leve et godt liv. Så jeg begynte å gråte litt av takknemlighet og skypa med Kaja. <3 -="" alle="" alts="" dere="" et="" godt="" har="" jeg="" liv="" p="" takk="" til="" velsigna="">
Forrige helg - eller var det kanskje 2 uker siden!? - arrangerte de som jobber med utvesklingstudentene og engelsk studentene (som type går på språkskole og skal lære seg engelsk) en "day at the bay". Jeg stilte vedvillig opp, siden alt var gratis! Seiling, kajak og stand up paddleboard var valgmulighetene, så jeg prøvde alt. Vannet var iskaldt og luften var kald, men det var 3 bra timer hvor jeg også fikk hengt litt med nordmenn! Det begynner å bli en stund siden, og det var veldig koselig!


 Dette er Cecilie som studere i Trondheim!
 Bra liv!
 Dette er da stand up paddleboarding. det var veldig gøy faktisk, og sikkert enda bedre når det er varmere i været!! Det nye hippe er vist å drive med yoga på dette boardet. Det kan nok godt være jeg dropper akkurat det - mest fordi jeg ikke er så stor fan av yoga...

Morten og Øyvind


Ellers har jo fastelaven kommet og godt, og leiligheten min ordna bollemandag. Det ble bollebaking og så tok gutta seg av krempiskinga for hånd, og ellers et spleiselag med potetgull som smakte for lite og potetgull som smakte for mye. Alt i alt ble det er særs god feiring - og for fastetiden har jeg gitt opp melk, så da var jo kremen bra å fortære før man fikk i gang med det!


Sigbjørn er broren til Ingvild, som jeg er AFS frivillig med! Random fact of the day.


I forrge uke inviterte Indra og Bryan meg til lunsj hos dem, og jeg fikk henge litt med Liel i samme slengen! Hun har jeg ikke sett siden hun var 1 mnd gammel - og mye skjer på et år!! En god dag!!

 Indra disket opp med en av favoritt meksikanskrettene min - spicy chicken! NAM!
 Så søt, da gitt! Men smile - det vil hun ikke!


Ellers på skolen skjer det mye om dagen, og man opplever stadig noe nytt. I dag så jeg kom på skolen hadde PlayStation tatt over boardwalken, og du kan nå kjøpe diverse playStation ting og spill utenfor biblioteket... 
 Dette bildet er imidlertid fra en av jallasjappene som har vært utenfor her, de minner litt om den som alltid sto (om det ikke forstått står) utenfor McDonalds i Hamar...
Henrik
 Her om dagen satt jeg trygt og fornøyd i 7.etg på bibliotket - og så kom det plutselig en høy lyd. En stund satt folk bare å lata som ingenting, men fordi jeg måtte gå uansett begynte jeg å pakke sammen sakene. Så var det en som plutselig sa "um, that might be the firealarm", så da gjorde folk det samme som meg, pakka sammen - og begynte å tørrprate. Jeg lover; det ble skikkelig stemning liksom. 7etg er en av etasjene du ikke kan snakke i, men nå ble folk skikkelig friendly and lo og spøkte og bare tok helt av. Så vi tok en nødutgang (da har jeg sjekke ut den og!), og kom oss ut. Bildet over viste folket som toger ut fra hovedinngangen. Omlag 15 minutter senere kom det et par brannbiler til campus, men jeg har ikke hørt noe mer, så tror nok det var falsk alarm. En ting skal dem ha da "stille og rolig evakuering" har fått en ny betydning. Ungdomskolen min brant jo faktsik 2 (eller var det 3?! Nå blir jeg usikker) ganger, så det kan jo faktisk skje....
Skiltet er litterært - men det gjør det ikke noe mindre morsomt!

 En annen ting er at jeg tok med bilen min for å få den vasket. For den nette sum av 70 kroner gikk 6 mann løs på bilen min og vasket den både inni og utenpå mens jeg satt på en stol å så på. Ja - du kan absolutt få det billigere - men da må du gjøre det sjæl... Jeg har på følelsen at de meksikanerne som støvsugde bilen min, vaska vinduene både inni og utenpå og til og med kasta søpla mi, gjør en litt grundigere jobb enn det jeg har tålmodighet til, så jeg tror jeg gladelig skal punge ut! Det er jo nesten som å få en ny bil hver gang jo! Eneste streken i regningen er at det plutselig bli storm her et par daget etter at jeg vasket den, så nå er (utsiden av) bilen min så skitten som den aldri har vært før!
 Erikas bror, Karl, or mor var på besøk her nede for et par uker siden. Det var hyggelig å se dem og henge med dem igjen, og det ble mye kvalitetstid.
Dette er et random blomsterbildet. Litt usikker på hvorfor det er med, men det er nå det.

Så; jeg har det med andre ord bra. Som alltid. Haha.
Somboerforholdet har derimot endret seg - ikke til noe negativt altså, men Henrik og Aina har flyttet ned til Pacific Beach og inn kommer to Amerikanere, tror jeg. Iallefall ei som flytter inn i dag, og så mangler vi en/ei anna som kan ta over etter Henrik. Ingen av oss er egentlig noe særlig hjemme, så jeg vet ikke hvor stor change det egentlig blir, men godt for Aina og Henrik å slippe å tenke på å komme seg hjem på kveldene når de er ute i Pacific Beach - eller krasjer på sofaen til folk. Jeg har ikke følt noe stort behov for å flytte, og i og med at jeg og Jaimie deler rom, betaler jeg en uslåelig pris så jeg blir nok der jeg er! Gleder meg til å få to nye inn også - og helt ærlig skal det bli godt å blir tvunget til å snakke engelsk "hele tiden" og ikke ta the easy way og slå over til norsk. Så funker fett for meg! :)

Om ikke dette var en bra oppdatering så vet ikke jeg! Nå skal jeg derimot tilbake til skolearbeid og paper wrtiting. Tviler på at jeg kommer sterke tilbake ang tidspunktet for neste oppdatering - neste uke er full! Det kommer et team fra Hedermarkstoppen FHS som skal bygge hus i Mexico, så jeg skal ned å hjelpe til der hele neste helg. Det blir bra - men krevet litt tidsdisposisjon i og med at jeg har et par papers due i det tidsrommet. Så da bør alt være ferdig før jeg stikker dit, så jeg faktisk kan gi litt av med selv til folka!

so, so long.

by the way så kan dere ikke skryte av å være så flinke på å kommentere her altså, all creds til Beate som faktisk la igjen noe! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pappa liker!

Anonym sa...

Bra du har det bra, Martine. Interessant å lese var det og. Kos deg i sola! -Øyvind